Leiderschap ontwikkelen

VeldKlaver werkt bij leiderschap vanuit ‘de WipWap’.  Uitgangspunt van deze tool is dat wanneer er ruimte is voor mogelijkheden (Possibility Atmosphere, P.A.) een team haar doelen kan bereiken. De leidinggevende kan invloed uitoefenen op deze ruimte door focus te leggen op de inhoud van het werk (HET) en/of op het team (WIJ). Hierdoor ontstaat er een balans en de voedingsbodem voor de Possibility Atmosphere. VeldKlaver leert leidinggevenden om deze balans op een bekwame en constructieve manier te hanteren zodat het team tot mooie dingen in staat is.

WIPWAP_veldklaver_300x300Persoonlijke ontwikkeling
Wat is jouw stijl van leidinggeven en welk effect heeft jouw stijl op je team? VeldKlaver geeft jou inzicht in de manier waarop je acteert als leidinggevende en maakt je bewust van de reacties die dit oplevert. Met trainingen, waarin gebruik wordt gemaakt van de IK-JIJ-HET-tool, de DISC test en individuele coaching laat VeldKlaver je ontdekken hoe je jouw stijl verder ontwikkelt en versterkt. Zo helpen we je de balans te vinden tussen de focus op inhoud (het werk) en de focus op de mensen in je team.

Energie herkennen en inzetten
Energie zet teams in beweging. Maar energie kan processen ook vertragen. Denk aan weerstand tegen veranderingen, ook een vorm van energie.  Energie kun je sturen, maar daarvoor moet je eerst ontdekken waar de energie zit in je team. VeldKlaver helpt je met behulp van het Relationship System Intelligence-model (RSI-model) en de FFF-tool, de energie te (h)erkennen en te gebruiken. VeldKlaver helpt je bij het omzetten van negatieve energie, om de positieve energie terug te halen en die energie gericht in te zetten om zo je organisatiedoelstellingen werkelijkheid te maken.